Hemoroizi si Fisuri Anale   Home      Harta locatie      Contact
  Despre Proctosanis - Fisuri Anale si HemoroiziCe tratam? - Hemoroizi si Fisuri AnaleTehnologie - Fisuri Anale si HemoroiziEditorial Hemoroizi si Fisuri AnaleConsultatii Fisuri Anale si HemoroiziInterviuri Fisuri Anale si HemoroiziMetoda Hal Rar - Hemoroizi

Tratamente chirurgicale si fara operatie pentru hemoroizi

Tratamente hemoroizi

Tratamentele pentru hemoroizi variaza in functie de costuri, riscuri si eficienta. Diferite culturi si persoane fizice abordeaza tratamentul diferit. Unele dintre tratamentele folosite sunt enumerate aici in ordine crescatoare in functie de frecventa si costuri.

Tratamente de acasa

Pentru multi oameni, hemoroizii sunt usori si temporari si se vindeca spontan sau prin masurile recomandate pentru prevenire. Scutirea temporare de simptome poate fi oferita de:
 • Terapii combinate de acasa sunt calea principala de tratament a hemoroizilor. Combinatia de informatii si actiuni simple fac din acest tratament prima alegere pentru multi oameni. Deoarece acesta este un tratament la domiciliu, s-a demonstrat ca se lucreaza mai bine cu informatii corecte, consiliere si sprijin.

Tratamente chirurgicale si nemedicinale pentru hemoroizi

 • Ligatura benzii de cauciuc, uneori numita ligatura Baron. Benzi elastice sunt aplicate pe un hemoroid intern pentru a-i stopa aprovizionarea cu sange. In termen de cateva zile, hemoroidul uscat cade in timpul circulatiei intestinale normale.
 • Hemorrhoidolysis, uscare a hemoroizilor de curent electric.
 • Scleroterapie, sclerosant sau un alt agent de intarire se injecteaza in hemoroizi. Acesta face ca peretii venei a se restranga si hemoroizii sa se zbarceasca. Cryosurgery, este folosita pentru a distruge tesuturile hemoroidale. Mai rar folosita din cauza efectelor secundare.
 • Hemoroidectomie, o excizie chirurgicala a hemoroidului. Are o posibila corelatie cu probleme de incontinenta care pot aparea mai tarziu in viata;in plus, multi pacienti se plang ca durerile dinn timpul recuperarii sunt severe. Din acest motiv, este de multe ori recomandat acum numai pentru hemoroizi severi (gradul IV).
 • Dearterializarea Hemoroidala Transanala este un tratament minim invaziv pentru hemoroizi si prolaps hemoroidal. Acesta utilizeaza un ultrasunet Doppler pentru a localiza cu precizie afluxul de sange arterial. Cu o sutura simpla, aceste artere sunt desprinse si tesutul prolapsului este suturat inapoi in pozitia anatomica, fara excizie. THD este efectuat deasupra fasciculelor nervoase sau in linie crestata. Din aceasta cauza, durerea este minora. Dupa efectuarea procedurii, revenirea la normal se face in cateva zile.
 • Hemoroidectomia "capsata", o rezectie de tesut moale proximal la linia crestata, care perturba fluxul de sange catre hemoroizi. Este in general mai putin dureroasa decat inlaturarea completa a hemoroizilor si de asemenea permite o recuperare mai rapida. Aceasta procedura este pentru hemoroizi care cad sau sangereaza si nu este de ajutor pentru hemoroizi externi durerosi.
 • Doppler a ghidat ligatura hemoroidala care taie artera care livreaza sange pentru hemoroid. Acesta e cel mai bun tratament pentru hemoroizi sangeranzi, intrucat sangerarea se opreste imediat.

Tratamente naturale pentru hemoroizi

 • Terapiile combinate sunt acum in dezvoltare si combina ingrijirea sanatatii cu concentrarea pe dietetic (diete bogate in fibre) pentru a elimina complet toate semnele si simptomele. Reducerea fluxului sanguin si indepartarea alimentelor picante vindeca hemoroizii in cateva zile. Acest tratament este folosit in principal pentru hemoroizii interni, intrucat hemoroizii externi sunt mai greu de eliminat.
 • Consumarea alimentelor bogate in fibre, inclusiv apa, ajuta la crearea unui scaun mai moale care trece mai usor, reducand iritarea hemoroizilor existenti.
 • Folosirea pozitie ghemuite in timpul tranzitului intestinal.
 • Suplimentele nutritive pot ajuta la tratarea si prevenirea multor complicatii ale hemoroizilor si produsele vegetale naturale, cum ar fi ghimpele, castanele si bioflavonoidele pot fi un plus eficient in tratamentul hemoroizilor.
 • Extractul din ghimpe, sau Ruscus aculeatus, contine ruscogenine care au efecte anti-inflamatorii si vasoconstructoare care ajuta la consolidarea venelor. Ghimpele a fost in mod traditional folosita la tratarea problemelor venoase, inclusiv hemoroizi si varice.
 • Extractul de castan, sau Aesculus hippocastanum, contine o saponina, cunoscuta sub numele de aescin care are efecte anti-inflamatoare si anti-edem. Aescin imbunatateste peretii venelor, intarind astfel structura de srpijin a venelor. Studiile au aratat ca suplimentarea alimentatiei cu castane ajuta la inlaturarea durerii si a umflaturilor asociate cu insuficienta venoasa cronica.
Hosting si inregistrare domenii