Hemoroizi si Fisuri Anale   Home      Harta locatie      Contact
  Despre Proctosanis - Fisuri Anale si HemoroiziCe tratam? - Hemoroizi si Fisuri AnaleTehnologie - Fisuri Anale si HemoroiziEditorial Hemoroizi si Fisuri AnaleConsultatii Fisuri Anale si HemoroiziInterviuri Fisuri Anale si HemoroiziMetoda Hal Rar - Hemoroizi

Hemoroizi

Hemoroizii, haemoroizi (BRE) sunt umflaturi si inflamatii ale venelor in rect si anus. Termenul anatomic "hemoroizi" se refera din punct de vedere tehnic la "perne de tesut umplut cu vase de sange la confluenta dintre rect si anus. Cu toate acestea, termenul este folosit popular, pentru a se referi la inflamatii ale tesutului hemoroidal. Hematoamele perianale sunt uneori diagnosticate gresit si catalogate drept hemoroizi, atunci cand, de fapt, acestea au cauze tratamente diferite.

 • Hemoroizii externi sunt cei care apar in afara marginii anale (la terminatia distala a canalului anal). In mod specific, sunt inflamatii ale venelor care dreneaza pe teritoriul arterelor inferioare rectale. Ele sunt uneori dureroase, si pot fi insotite de umflare si de iritare. Mancarimea, desi adesea considerata a fi un simptom al hemoroizilor externi, este mult mai frecvent cauzata de iritarea pielii.
 • Hemoroizii externi sunt predispusi la tromboza: in cazul in care se rupe vena si / sau se dezvolta un cheag de sange, hemoroidul devine un hemoroid trombozat.
 • Hemoroizii interni sunt cei care apar in interiorul rectului. In mod specific, sunt inflamatii ale venelor care dreneaza pe teritoriul arterelor superioare rectale. Deoarece aceasta zona este lipsita de receptorii de durere, hemoroizii interni sunt de obicei nedurerosi si cei mai multi oameni nu sunt constienti de faptul ca ii au. Cu toate acestea, hemoroizii interni pot sa sangereze atunci cand sunt iritati.
 • Hemoroizii interni netratati pot conduce la forme severe de hemoroizi: hemoroizi prolapsati si hemoroizi "sugrumati":
  • hemoroizii prolapsati sunt hemoroizi interni atat de inflamati incat sunt impinsi in afara anusului
  • in cazul in care muschiul sfincterului anal intra in spasme si duce hemoroidul in afara deschizaturii anale, furnizarea de sange inceteaza, iar hemoroidul devine un hemoroid "sugrumat".
 • In functie de prolaps: Cel mai comun sistem de clasificare a fost dezvoltat de Banov:
 • Evolutia hemoroizilor interni:
  • Stadiul I: hemoroizii nu se prolapseaza
  • Stadiul II: hemoroizii se prolapseaza la defecare, dar se reduc spontan
  • Stadiul III: hemoroizii de prolapseaza la defecare, dar este necesara reducerea manuala
  • Stadiul IV: hemoroizii de prolapseaza dar nu pot fi redusi manual

Simptome hemoroizi

Multe probleme anorectale, inclusiv fisuri, fistule, abcese, melanoame anale sau iritatii si mancarimi, numite de asemenea prurit, au simptome similare si sunt incorect considerate drept hemoroizi.

Hemoroizii sunt de obicei nepericulosi si nu pun viata in pericol. In cele mai multe cazuri, simptomele hemoroidale dispar in cateva zile.

Desi multi oameni au hemoroizi si radiatii hemoroidale, nu toti au simptome. Cel mai frecvent simptom de radiatii interne hemoroidale este sangele de culoare rosu aprins care acopera fecalele (hematochezia), pe hartie igienica, si / sau in vasul de toaleta. Cu toate acestea, un hemoroid intern poate iesi prin anus in afara corpului, devenind iritat si dureros. Acest lucru este cunoscut ca un hemoroid proeminent.

Simptomele hemoroizilor externi pot include umflari dureroase sau un nodul dur in jurul anusului care rezulta atunci cand se formeaza un cheag de sange. Aceasta conditie este cunoscuta ca un hemoroid extern trombozat.

In plus, apasarea, frecarea sau curatarea excesiva in jurul anusului poate cauza iritatii cu sangerari si / sau mancarime, care pot produce un cerc vicios de simptome. Drenarea mucusului anal, produsa de linia de crestat poate provoca, de asemenea, mancarime.

Boli cu simptome similare

Simptome de cancer rectal, fisuri anale, abcese anale, fistule anale, hematom perianal si ale altor boli, pot fi similiare cu cele ale hemoroizilor si pot fi reduse prin metodele de actualitate analgezice descrise mai sus. Din acest motiv, o buna idee este consultarea cu un medic atunci cand aceste simptome sunt intalnite, in special pentru prima data. In SUA, colonoscopia este recomandata ca un diagnostic general pentru cei de peste 50 de ani (40, cu istoric familial de cancer intestinal).

Cazuri celebre

Presedintele chinez Chen Cheng, al Partidului Kuomintang (anii 1960) a suferit de dureri acute, iar din aceasta cauza a avut tratamente medicale foarte grave si interventii chirurgicale.

George Brett din Kansas City Royals a trebuit sa plece in jocul al 2-lea din 1980 World Series din cauza durerii extreme cauzata de hemoroizi, dar a revenit in jocul al 3-lea in urma unei proceduri pentru a calma durerea. in 1981, a pierdut 2 saptamani de formare profesionala de primavara, fiind nevoit sa elimine hemoroizii.

Hosting si inregistrare domenii