Hemoroizi si Fisuri Anale   Home      Harta locatie      Contact
  Despre Proctosanis - Fisuri Anale si HemoroiziCe tratam? - Hemoroizi si Fisuri AnaleTehnologie - Fisuri Anale si HemoroiziEditorial Hemoroizi si Fisuri AnaleConsultatii Fisuri Anale si HemoroiziInterviuri Fisuri Anale si HemoroiziMetoda Hal Rar - Hemoroizi
EDITORIAL

Tratament hemoroizi

      Desi veche decand lumea boala hemoroidala si-a gasit leacul abia in zilele noastre. Cu ajutorul aparaturii de ultima ora medicii ieseni de la CLINICA PROCTOSANIS reusesc performanta de a vindeca hemoroizi. Mai exact, sunt rezolvati in totalitate hemoroizii de gradul doi, iar pentru cei de grad trei si patru exista un risc de recidiva sub 5%. Ne bazam pe rezultatele obtinute in clinicile europene, unde rata de succes s-a situat in ultimii ani intre 90 si 97%, in functie de echipa de chirurgi.
      In 1993 un chirurg japonez, K. Morinaga, incepe sa practice o noua metoda de tratament a hemoroizilor in legatura cu care publica prima lucrare stiintifica doi ani mai tarziu. Metoda foloseste un proctoscop dotat cu ecograf cu efect Doppler care localizeaza cu precizie ramurile periferice ale arterei hemoroidale superioare , artera ce aduce ceva peste jumatate din cantitatea de sange din hemoroizi. Pe aceste ramuri se aplica un nod chirurgical cu ajutorul unui ac cu un fir special, resorbabil, care se introduce prin proctoscop, astfel incat prin aceste vase nu mai circula sange. Din acest moment hemoroizii se retrag, revenind la dimensiuni normale. Aceasta operatie nu atrage dupa sine nici un neajuns anatomic deoarece mai exista doua artere care vascularizeaza zona , iar, pe de alta parte, tehnica indeparteaza doar excesul de sange. Este singura metoda existenta la momentul actual care se adreseaza cauzei hemoroizilor( excesul de sange) si prin aceasta nu doar amelioreaza, ca celelalte tehnici, ci vindeca hemoroizii. Mai mult decat atat, evita toate complicatiile in timp ale bolii hemoroidale  sau ale celorlalte metode de tratament: sangerarea, tromboza, stenoza sau incontinenta anala.

      Interventia se desfasoara in conditii foarte bune pentru pacient, sub anestezie locala si sedare intravenoasa sub atenta supraveghere a unui medic primar anestezist. Nu exista sangerare nici in timpul tratamentului si nici dupa acesta. Fata de operatiile clasice, unde se foloseste bisturiul, laserul sau ligatura elastica, tehnica HAL-RAR nu afecteaza integritatea anatomica si, mai mult, readuce zona la starea ei naturala. Reintoarcerea la lucru se poate face de a doua zi iar in ceea ce priveste regimul alimentar pacientul trebuie sa-si mentina restrictiile alimentare de dinaintea operatiei timp de o luna de zile dupa care  revine la un regim absolut normal.

      Incepand din anul 2000 milioane de pacienti din intreaga lume au beneficiat de aceasta terapie minim invaziva, devenind, la momentul actual, prima alegere in tratamentul hemoroizilor.

Echipa Proctosanis
ARHIVA EDITORIALE

Tratament hemoroizi

Metoda HAL-RAR

Hosting si inregistrare domenii