Hemoroizi si Fisuri Anale   Home      Harta locatie      Contact
  Despre Proctosanis - Fisuri Anale si HemoroiziCe tratam? - Hemoroizi si Fisuri AnaleTehnologie - Fisuri Anale si HemoroiziEditorial Hemoroizi si Fisuri AnaleConsultatii Fisuri Anale si HemoroiziInterviuri Fisuri Anale si HemoroiziMetoda Hal Rar - Hemoroizi

Cauze si prevenire hemoroizi

Cauze hemoroizi

  • Pozitia sezuta prelungita poate porni procesul hemoroidal
  • Incordarea excesiva in timpul tranzitului intestinal cauzata de constipatie sau diaree pot duce la hemoroizi. Prin urmare, este o conditie comuna datorata constipatiei cauzate de retentia de apa la femeile care se confrunta cu sindromul premenstrual sau menstruatie.
  • Hipertensiunea arteriala poate provoca, de asemenea, hemoroizi, din cauza conexiunilor dintre vena portala si vena cava care apar in peretele rectal-cunoscute sub numele de anastomozele portocavale.
  • Obezitatea poate fi un factor de presiune, prin cresterea venei rectale. Tonusul muscular slab poate duce la o presiune prea mare asupra venei rectale.
  • Sarcina poate duce la hipertensiune arteriala si la deformare in timpul tranzitului intestinal, astfel incat hemoroizii sunt adesea asociati cu sarcina.
  • Lichidul insuficient poate provoca un scaun tare, sau chiar constipatie cronica, care poate duce la radiatii hemoroidale. Un exces de acid lactic in scaun produs de consumul excesiv de produse lactate, cum ar fi iaurt, poate provoca radiatii; reducerea acestui consum poate aduce calmare. Lipsa vitaminei E este, de asemenea, o cauza comuna. Consumul de alimente picante nu provoaca hemoroizi, desi alimentele condimentate ar putea agrava starea.

Prevenirea hemoroizilor

Prevenirea hemoroizilor include consumarea mai multor lichide si fibre (cum ar fi fructele, legumele si cerealele bogate in fibra), care au efect de reducere a timpului si fortarii tranzitului intestinal. Purtarea unor haine stranse, precum si lenjerie de corp, de asemenea, pot contribui la iritarea si slabirea tonusului muscular si facilitarea dezvoltarii de hemoroizi.

Femeile care au scaune dureroase in apropierea menstruatiei ar fi bine sfatuite sa inceapa luand fibre alimentare suplimentare si fluide cateva zile inainte de acel moment.

Fluidele emise de tractului intestinal pot contine substante iritante care pot creste fisuri asociate cu hemoroizi. Spalarea anusului cu apa rece si sapun poate reduce umflarea si creste cantitatea de sange pentru o vindecare mai rapida si poate indeparta fluidul iritant.

Exercitiile Kegel pentru etajul pelvin, de asemenea, se pot dovedi utile.

Multe persoane nu primesc o cantitate suficienta de fibre (20 pana la 25 de grame pe zi) astfel ca mici modificari in dieta zilnica a unei persoane pot ajuta enorm in prevenirea si tratamentul hemoroizilor.

Utilizarea toaletei ce necesita asezare pe vine

Bazati pe incidenta lor foarte scazuta in lumea subdezvoltata, hemoroizii au fost atribuiti utilizarii toaletei "sezande". Dr. Berko Sikirov a publicat un studiu in 1987 testand ipoteza prin punerea in folosinta a toaletelor ce necesita asezarea pe vine, pentru persoanele cu hemoroizi. Optsprezece din cele 20 de pacienti au fost complet eliberati de simptome (dureri si sangerari), fara recurenta, chiar si dupa 30 luni de la incheierea studiului. Acest studiu a fost realizat pe un numar foarte mic de oameni, in comparatie cu numerele implicate in recunoscutele studii de inalta calitate. Prin urmare, rezultatele, desi foarte sugestive, nu pot fi folosite pentru a oferi o concluzie ferma. Nu a fost publicat niciun studiu ca si raspuns. Societatea Americana de Operatii de Colon & Rectale nu declara nimic in ceea ce priveste valoarea terapeutica a toaletelor de pozitie ghemuita.

Examinarea hemoroizilor

Dupa examinarea vizuala a anusului si a zonei inconjuratoare pentru identificarea hemoroizilor interni sau prolapsati, un medic poate sa efectueze o examinare digitala. In plus fata de identificarea colectarilor hemoroidale, un medic se poate uita, de asemenea, dupa indicatii ale unor tumori rectale sau ale polipilor, prostata extinsa sau abscese.

Confirmarea vizuala a hemoroizilor se poate face printr-o anoscopie, folosind un instrument medical numit anoscop. Acest dispozitiv este in principiu un tub gol cu o lumina atasata la un capat, care permite medicului sa vada hemoroizii interni, precum si polipi in rect.

In cazul in care acest lucru se justifica, examinari mai detaliate, precum sigmoidoscopia si colonoscopia, pot fi efectuate. In sigmoidoscopie, ultimii 60 cm din colon si rect sunt examinati, in timp ce in colonoscopie, intregul intestin gros (colon) este examinat.

Un patolog va cauta spatii vasculare dilatate care expun tromboza.

Hosting si inregistrare domenii